Blog

Son Güncelleme: 02.12.2022

Boyun Fıtığı

Boyun fıtığının nedenleri nelerdir?

Boyun fıtığı, hareketsiz yaşam , duruş bozuklukları, telefon – tablet kullanımı, stres , ani ve hızlı yapılan boyun hareketleri, ağır kaldırmak, ani dönüşler, masa başında uzun süre çalışmak, yanlış yastık seçimi gibi sebepler boyun kaslarına ve sinirlere zarar vererek boyun fıtığına neden olabilmektedir. Yaşam biçiminde yapılacak bazı değişikliklerle fıtık ile ilgili şikayetleri en aza indirmek mümkün.

Spor yapmak, stressiz yaşam, doğru oturma şekli, ani hareketlerden kaçınmak gibi alacağımız önlemlerle boyun fıtığı şikâyetlerini en aza indirebiliriz.

Boyun fıtığının belirtileri

Kollar veya ellerde uyuşma, hissizlik, geçmeyen baş ağrısı, boyunda oluşan ve omuz-kollara yayılan şiddetli ağrı, kuvvet kaybı, yürüme güçlüğü gibi yaşamı olumsuz yönde etkileyen rahatsızlıklar boyun fıtığının belirtileri arasındadır.

Birçok hastalıkta olduğu gibi boyun fıtığında da hastaların yaşadıkları korkular, önemsememe gibi durumlardan dolayı hastalar son evrede gelmekte ve bu da tedaviyi olumsuz yönde etkilemektedir. Bahsedilen belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız mutlaka bir hekime başvurmanızda fayda var. Müdahale edilmemiş ya da ilerlemiş boyun fıtığında, hastaların etkilenen bölgelerinde bir his kaybı ve felç riski oluşabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Boyun fıtığının önlenebilmesi adına deneyimli doktorlar tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir. Hastanemizde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlarımız tarafından boyun fıtığı tedavisi güvenle yapılabilmektedir.

Detaylı bilgi ve randevu için;  0 (258) 241 33 30 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın