Blog

Son Güncelleme: 02.12.2022

Rinoplasti (Burun Estetiği)

Rinoplasti yani burun estetiği burnun şeklini değiştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir işlemdir. Burun estetiği güzel bir burna sahip olmak, bazı yaralanmalar veya doğum kusuru gibi kusurların düzeltilmesi için fiziksel görünümü değiştirmek amacıyla yapılır. Rinoplasti fiziksel görünümün değişmesiyle birlikte solunum güçlüklerinin iyileştirilerek, nefes almayı kolaylaştırmak amacıyla da yapılmaktadır. Hangi sebeple estetik operasyonu uygulanacak olursa olsun, burun estetiğinde öncelikli hedef solunum yolunun iyileştirilmesi olmalıdır. Rinoplasti olmak isteyen kişilerde burun dokusunun estetik operasyona uygun olup olmadığı mutlaka işlemi yapacak uzman tarafından muayene sırasında kontrol edilmelidir.

Burun estetiğinde iyileşme süreci operasyonun büyüklüğüne göre değişmekle birlikte hastaların 4-6 saat içinde ayağa kalkması ile birlikte 6 saat sonunda eğer bulantı ve kusma yoksa kişi yemek yemeye başlayabilir. Hastalar genellikle operasyondan bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilir. Ameliyat bitiminde genellikle burna tampon yerleştirilir. Burun içi silikon tamponlar 4 gün sonra, burun üstündeki atel de 1. hafta çıkarılır ve 1 hafta daha bandajlama yapılır. Ameliyat sonrasında hastada herhangi bir komplikasyon gerçekleşmemesi durumunda genellikle 1 hafta sonra iş yaşamına dönebilir. Operasyon sonrasında oluşan şişlik ve morluk zamanla geçecektir.

Siz de burnunuzun görünümünden rahatsızsanız, nefes almada güçlük çekiyorsanız veya burnunuzda yapısal bir bozukluk varsa hastanemiz Kulak-Burun-Boğaz hekimlerine başvurarak sağlıklı ve güzel bir burna sahip olabilirsiniz.

Detaylı bilgi ve randevu için; 0 (258) 241 33 30 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.

Bu yazıyı paylaşın