Blog

Son Güncelleme: 02.12.2022

“Aile hekimliği kongresinde Tekden hastanesi’ne ilgi yoğundu”

Bu yıl ikincisi düzenlenen Ege Aile Hekimliği Kongresi Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlendi. Denizli Tekden Hastanesi kongrede stand açarak ziyaretçilerini ağırladı. Kongrede Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Radyolojide merak edilenler” konulu konferans verdi.

26-29 Mayıs tarihleri arasında Kuşadası’nda ikincisi düzenlenen Ulusal Ege Aile Hekimliği Kongresi’ne her yıl olduğu bu yıl da Özel Denizli Tekden Hastanesi stand açarak ziyaretçilerini ağırladı. Çok sayıda hekimin katıldığı kongrede gelen ziyaretçilere Denizli Tekden hastanesi çeşitli hediyeler verdi. DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatma Bilge Karaomca Ök, 2. Başkanı Dr. Hasan Gökce, Kongre düzenleme kurulu başkanı Dr. İbrahim Ök, üyelerde Dr. Yunus Emre Sarı Denizli Tekden Hastanesi standını ziyeret ederek teşekkür belgesi takdim etti.

“Birçok ilden hastamız hastanemizi tanıyor ve tedavi olmak için bizi tercih ediyor”

Standa yoğun ilginin olduğunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, “Ege Bölgesi olarak bu yıl ikincisi, Denizli olarak dördüncüsü düzenlenen Ulusal Ege Aile Hekimliği Kongresi bu yıl Kuşadası’nda gerçekleşti. Birçok ilden doktorlar ve ziyaretçilerin katıldığı kongrede Denizli Tekden Hastanesi olarak biz de her yıl olduğu gibi bu yıl da stand açarak ziyaretçileri ağırladık. Birçok aile hekimi ile tanışma imkanı sağladık. Gelen ziyaretçilere Denizli’de sağlığın geldiği noktayı anlatırken hastanemizi tanıtma imkanı da bulduk. Yirmi yılı aşkın süredir Denizli ve çevre illerden gelen hastalarımıza şifa kapısı olduk. Birçok ilden insanlar Denizli Tekden Hastanesi’ni biliyor ve tedavi olmak için bizi tercih ediyorlar. Birbirinden tecrübeli hekim kadromuz, modern cihazlarımız, konforlu odalarımız ve ilgili personelimiz ile bölgenin önde gelen hastanelerinden biriyiz. Biz de bu vesile ile Aile Hekimliği Kongresi’ne her yıl davet edilerek katılma imkanı sağlıyoruz. Kongrede birçok ilden konuşmacı olarak doktorlar katılırken Denizli’den hastanemizin akademisyen doktorlarından Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut’tan “Radyolojide merak edilenler” konulu konferans verilmesi talebinde bulunulması bizi ayrıca gururlandırmıştır. Doktorumuzun verdiği konferansa hem canlı olarak hem de online olarak birçok ilden oldukça yoğun katılım vardı. Kongrenin düzenlenmesinde ve yönetiminde katkıda bulunan herkese, standımıza yoğun ilgi gösteren tüm dostlarımıza ve doktorlara teşekkür ederiz. ” dedi.

Dört gün süren kongrede birçok doktor konferans verirken Denizli’den Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, Radyolojide merak edilenler konulu konferans verdi. Hem canlı olarak hem de online olarak katılımın yoğun olduğu konferansta Prof. Dr. Nevzat Karabulut, öncelikle radyolojinin geçmişine değindi.

Radyolojinin yalnızca tanı koyan değil aynı zamanda da tedavi sağlayan bir tıp branşı haline geldiğinden bahseden Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Öncelikle düzenlenen bu kongreye beni davet ederek konferans vermemi sağlayan Ulusal Aile Hekimliği Kongresi yönetimine çok teşekkür ederim. Öncelikle röntgen filmlerinin ilk ne zaman kullanılmaya başladığından bahsedelim. X- ışınlarının keşfinin üzerinden altı ay geçmeden askeri tıbbiye öğrencisi Esad Feyzi ve arkadaşları basit bir X-ışın tüpü geliştirdi. 1897 senesinde patlak veren Osmanlı-Yunan savaşında, İstanbul’a nakledilen ağır yaralılar geçici olarak Askeri Hastane’ye kaldırılır. Son sınıf öğrencileri Esad Feyzi ve arkadaşı Cemil Paşa’ya adı geçen röntgen cihazının hastaneye nakledilmesini ve mermi parçalarının yaralıların vücudunda yerini tayin etmek için kullanılması konusunda izin istemişlerdi. Cemil Paşa’nın talebi yerine getirmesi üzerine ilk röntgen çekilir. Ve yaralının vücudundaki mermi parçası çıkarılır. Yani icadın ardından 1,5 yıl geçmeden röntgen cihazı, savaşta ilk Türkler tarafından kullanılmış olur. Radyoloji sadece röntgen şeklinde başlasa da bugün farklı enerjiler kullanılarak vücudu ayrıntılı bir şekilde görüntüleyen bir branş haline gelmiştir. Günümüzde radyoloji yalnızca tanı koyan değil aynı zamanda tedavi sağlayan bir tıp branş olmuştur. Tanısal ve girişimsel radyoloji hastalıklara erken ve doğru tanı koyarak tedaviyi şekillendirerek tedaviye yanıtı değerlendirir.” şeklinde bilgi verdi.

Bu yazıyı paylaşın